Постинг
04.08.2009 11:19 -
Фалшиви пилешки бутчета
Отдавна търся тази рецепта.
Какво е нужно:
За тестото:
250 гр брашно
кисело мляко - 0,75 - 1 чаша (в зависимост от брашно)
сода - 1 / 2 ч.л..
сол на върха на ножа
500 грама мляно пилешко месо (1 глава лук, сол, черен пипер на вкус)
1 пакет солети
растително масло за пържене
Приготвяне:
1. Забъркваме мляко, сода, сол и брашно, замеси тестото (трябва да бъде меко,но не да се лепи към ръцете).
2. Разточваме тестото с дебелина 1 mm и разрязваме на ленти 3 cm широки
3. кайма добре омесваме, дори се оставя малко на масата без да се разпада.
4. Вземат се солетите (или дървени шишчета) и се прилепя малко кайма до ръба на солетата.
5. Тогава с лента от тестото завиваме около каймата, като се започва от средата на солетата и се оформя "пилешки бутчета"
6. В тиган се налива олио достатъчно да покрие половината от "краката", е около 1-1,5 cm
Да загреем мазнината и изпържваме "бутчетата", до златисто-кафяво.
Добър апетит!
Какво е нужно:
За тестото:
250 гр брашно
кисело мляко - 0,75 - 1 чаша (в зависимост от брашно)
сода - 1 / 2 ч.л..
сол на върха на ножа
500 грама мляно пилешко месо (1 глава лук, сол, черен пипер на вкус)
1 пакет солети
растително масло за пържене
Приготвяне:
1. Забъркваме мляко, сода, сол и брашно, замеси тестото (трябва да бъде меко,но не да се лепи към ръцете).
2. Разточваме тестото с дебелина 1 mm и разрязваме на ленти 3 cm широки
3. кайма добре омесваме, дори се оставя малко на масата без да се разпада.
4. Вземат се солетите (или дървени шишчета) и се прилепя малко кайма до ръба на солетата.
5. Тогава с лента от тестото завиваме около каймата, като се започва от средата на солетата и се оформя "пилешки бутчета"
6. В тиган се налива олио достатъчно да покрие половината от "краката", е около 1-1,5 cm
Да загреем мазнината и изпържваме "бутчетата", до златисто-кафяво.
Добър апетит!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии