Та, когато сварих съответното мляко, ясно разбрах, че съм го оставила прекалено дълго в хладилника и то се пресече. Тогава се сетих за тази рецепта от детството ми – „десерт с пресечено мляко“. И реших да пробвам.
Основните продукти за приготвяне на десерта са:
Пресечено мляко, изцедено – количеството е долу-горе половината на количеството мляко, което сте пресекли. И понеже рядко някой нарочно ще пресече млякото, точна мярка няма J. В моя случай аз пресякох почти литър мляко, т.е. съм имала около 400 грама изцедено пресечено мляко, наподобяващо много на извара.
2 яйца
3 изкуп с.л. кафява захар
1 ванилийка на прах
Приготвянето на десерта много напомня процедурата по правене на млечен крем.
1.Разбивате яйцата с пресеченото мляко и захарта и загрявате на котлона.
Аз, както винаги, не се сдържах и добавих нещо от себе си в рецептата – 3 супени лъжици овесени ядки (без предварително накисване).
2. На слаб огън варите крема около 5-10 минутки – ще видите кога е готов, като започне да се дели и да става ронлив.
3. Малко преди да дръпнете крема от котлона добавяте ванилийката и доразбърквате енергично.
4. Поставяте в чашки за десерт и ги оставяте да изстинат хубаво. След като се охладиха, за декориране, аз ги украсих със сладко от горски плодове.
Добър апетит! И помнете, че всеки „дефект“ може да бъде превърнат в „ефект“
Защо Англия е наречена „банда убийци“ д...
КратункоФската мисла vs "Дневник&qu...