Много обичам да готвя със сезонни неща от природата! Не е случайно, че точно в определени периоди земята се зарежда с определени ядива :-). Логично е, че точно те са необходими на живите същества в дадения сезон, сред тях и хората, за да се чувстват добре и да бъдат здрави.
И ето ни на прага на есента, от всякъде ви мирише на печен пипер, домати и чесън. И аз не изоставам, купих си няколко килограма червен пипер за малко консервиране за зимните студени дни.
След като съм консервирала няколко буркана, не мога да не си оставя няколко прясно изпечени чушки, за да им се насладя още сега! Решавам да направя разядка с печен червен пипер и извара.
Ето и необходимите продукти за нея:
2 големи печени червени чушки
200 гр. суроватъчна извара
100 гр. бяло саламурено сирене
4 с.л. кисело мляко
4 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
2 с.л. сок от лимон
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Просто, лесно и бързо: След като сте обелили печения пипер, смилате всичко в блендер до получаване на хомогенна смес в следния ред: скилидката чесън, червения пипер, изварата, киселото мляко (за да смаже сухата консистенция), сиренето, зехтина, лимона и накрая солта.
Получава се много наситен и ароматен вкус на червен пипер, защото е прясно опечен. Сместа леко сладни и е идеална за намазване върху препечена филийка, мезе към червено вино, разядка за всеки случай и компания.
Насладете се на есента и нейните дарове! Всеки сезон си има чар, а ние сме само щастливци, че си имаме цели четири!
Наздраве да ни е!